SPR-KIRPPIS
Meijerinkatu 9
65100 Vaasa
puh. 06-317 2700
Aukioloajat: Ma-Pe 10-18, La 10-15


Kirppiksen historiasta sen verran, että ennen se kulki nimellä Monitori ja sieltä sai vuokrata myyntipöytiä. Sitten v. -09 pienoisen kohun saattelemana kirppis muuttui ja nykyään siellä myydään siis lahjoituksina saatuja tuotteita. Myynnistä saatu tuotto käytetään SPR:n Länsi-Suomen piirin alueella vapaaehtoistyön tukemiseen.

Tilat ovat varsin siistit ja isot ja tutkittavaa riittää! Kirppikseltä etsivä löytää mm. vaatteita, kenkiä, kirjoja, lehtiä, laukkuja, kodin tekstiilejä, leluja, pelejä, huonekaluja ja taloustavaraa. Eri tavararyhmät ovat jaoteltu hyvin. Vaatteidenkin jaotteluun on panostettu hyvin. Erikseen ovat mm. farkut, jotka nekin on jaoteltu kokojen mukaan. Myös vintage vaatteet löytyvät omasta rekistään. Isompia kokoja halajaville on erikseen isojen kokojen rekki ja myös äitysvaatteille on oma. Ihan vinkkinä, että suinkaan kaikki isot koot eivät löydy juuri niille tarkoitetusta rekistä vaan niitä kyllä löytää satunnaisesti kun jaksaa kiertää pienemmätkin koot läpi.

Hinnat ovat mielestäni aivan kohtuullisia. Yleisimmät naisten paitojen hinnat ovat siinä 3-5e. Farkkujen hinnat taasen pyörivät 4-7e välillä.
Jotkut naisten takit ovat kyllä sellaisissa hinnoissa (monta kymppiä), että kaupasta voisi saada samalla hintaa uuden. Halvempiakin takkilöytöjä voi onneksi kuitenkin tehdä.

Pientä miinusta annan sovituskopeille! Niitä on vain kaksi ja mielestäni verhot voisi korjata, etteivät ne aivan niin repsottaisi! Myös osa koppeihin lisätyistä naulakoista ovat parhaan päivänsä nähneitä. Plussat sitten tietenkin suuresta valikoimasta, viihtyvyydestä ja tilavasta parkkipaikasta.

Kannattaa muuten muistaa, että ostamillasi tuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta joten kannattaa tarkastaa ostoksesi kunto ennen kuin sen kassalle kiikutat. Suotavaa tietenkin on, että lahjoitettava tavarat ovat ehjiä, mutta ainahan sitä voi kaikenlaista sattua. Kerran ostin talvitakin, jonka vetoketju sitten kotona osoittautui rikkinäiseksi. Rahallisesti menetys ei ollut suuri, mutta harmitti kyllä. Ettei menisi ihan negatiiviseksi niin kerrottakoon, että olen täältä kirppikseltä löytänyt parit todella hyvät farkut ja monta hyvää paitaa :)

SPR-KIRPPIS onkin yksi vakipaikoistani Vaasassa ja tulee olemaan jatkossakin!

 

Aihepiiriin liittyviä muita postauksia: